واکنش به تغییرات کمیسیون در رتبه بندی معلمان + جزئیات افزایش حقوق معلمان با رتبه بندی-راهبرد معاصر
سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد آخرین قیمت ارز توافقی نیما/ دلار حواله ۶۲هزار و ۷۳۲ تومان شد

واکنش به تغییرات کمیسیون در رتبه بندی معلمان + جزئیات افزایش حقوق معلمان با رتبه بندی

دبیر کمیسیون برنامه گفت این نگرانی وجود دارد که بعد از افزایش حقوق معلمان با رتبه بندی معلمان و فرهنگیان، باقی دستگاه‌ها هم تقاضای افزایش حقوق داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۴ - ۲۷ آبان ۱۴۰۰ - 2021 November 18
کد خبر: ۱۱۰۲۵۷
تعداد نظرات: ۶ نظر

به گزارش راهبرد معاصر؛ لایحه رتبه‌بندی معلمان که این روزها بر سر زبان‌ها افتاده است قدمتی چندین ساله داشته به طوری که معلمان با سابقه از سال‌ها قبل با آن آشنا هستند. موضوعی که از ابتدا با هدف ارتقا انگیزه معلمان مطرح شد تا تمایزی میان معلم خوب و معلم بد باشد.

 

طبیعی است که در جریان تدوین لایحه رتبه‌بندی معلمان، لازم بود به اصلاح نظام پرداخت معلمان به عنوان یکی از علل انگیزشی نیز پرداخته شود و این نظام به شکلی باز طراحی شده باشد که انگیزه معلمان برای هر چه بالا بردن کیفیت تدریس خود افزایش یابد. اما بررسی گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نشان می‌دهد که این لایحه فارغ از تعیین ساز و کاری برای افزایش کیفیت کار معلمان، صرفاً به موضوع افزایش حقوق برای همه معلمان پرداخته است. تا جایی که برای لایحه، نام «افزایش حقوق معلمان» مناسب‌تر است تا لایحه «رتبه‌بندی معلمان».


گزارش کمیسیون چه می‌گوید؟
۱۷ اسفند ۹۹ لایحه رتبه‌بندی معلمان در هیئت وزیران به تصویب رسید و سپس در ۲۵ اسفند ۹۹ لایحه مذکور به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ارجاع شد. اما این لایحه در کمیسیون مربوطه دستخوش تغییرات فراوانی شد و موجب گردید حاصل کار، دیگر شباهتی به لایحه دولت نداشته باشد. در لایحه دولت به منظور افزایش حقوق معلمان ضرایبی تحت عنوان فوق‌العاده خاص به حقوق معلمان اضافه می‌شد اما با تغییرات کمیسیون آموزش، دریافتی معلمان باید حداقل ۸۰ درصد حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها با رتبه مربی آموزشیار و مربی باشد. همچنین به ازای هر ارتقا رتبه معلمان در رتبه‌های ۵ گانه، دریافتی ایشان به ترتیب ۲۵، ۲۰، ۱۵ و ۱۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. بدین ترتیب که حقوق معلمی در رتبه ۵، ۲ برابر معلمی در رتبه ۱ خواهد شد.


بار مالی لایحه
بار مالی این لایحه در ۲ سناریوی حداقلی و حداکثری ۴۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود. این در حالی است که بودجه کنونی آموزش و پرورش برای پرداخت به معلمان خود ۸۰ هزار میلیارد تومان است.

 

به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، به ۳ دلیل نمی‌توان این مبلغ را تأمین کرد:


اول اینکه منابع پیش‌بینی شده برای اجرای رتبه‌بندی در سقف دوم بودجه ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است در حالی که به استناد گزارش ۶ ماهه خزانه‌داری کل کشور، سقف اول بودجه امسال هم محقق نشده است و طبق بند ب ماده واحده قانون بودجه، تا زمانی که سقف اول بودجه محقق نشده باشد، سقف دوم بودجه هم نمی‌تواند تخصیص یابد.

 

دوم اینکه منبع این لایحه رتبه‌بندی در جز ۲ بند واو تبصره ۲ قانون بودجه دیده شده است که از طریق فروش ۲۰ هزار میلیارد تومان از دارایی‌ها و اموال منقول و غیر منقول دولت است. با فرض اینکه تمام ۲۰ هزار میلیارد تومان به فروش برسد باز هم جوابگوی این بار مالی نیست.

 

سوم اینکه ۲۰ هزار میلیارد تومان مذکور نیز تنها مربوط به رتبه‌بندی معلم‌ها نمی‌باشد بلکه به طرح‌های دیگری که هر کدام بار چند هزار میلیارد تومانی بر دولت تحمیل می‌کند نیز اختصاص دارد.

 

مخالفت سازمان برنامه و بودجه با تغییرات کمیسیون
در همین راستا، ۹ آبان ۱۴۰۰ جلسه غیر علنی مجلس با حضور سید مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و میثم لطیفی، رئیس سازمان امور اداری و استخدامی برگزار شد که طبق اعلام علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، دولت با اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان به لایحه رتبه‌بندی معلمان موافقت کرده است که این مقدار بار مالی با احتساب بازنشستگان آموزش و پرورش تا ۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا خواهد کرد که تأمین این رقم نیز به دلایلی که ذکر شد برای دولت امکانپذیر نخواهد بود.

 

از طرف دیگر برخی معتقدند تخصیص همین ۲۵ هزار میلیارد تومان نیز مشکلات فراوانی برای دولت به بار خواهد آورد. در همین زمینه، غلامحسین کرمی، دبیر کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی می‌گوید: این نگرانی وجود دارد که بعد از افزایش حقوق معلمان در قالب طرح رتبه بندی، باقی دستگاه‌های دولت نیز تقاضای افزایش حقوق داشته باشند و این دومینو ادامه پیدا کند.

 

مطابق آنچه گذشت، تصویب لایحه رتبه‌بندی معلمان به انضمام مصوبات کمیسیون علاوه بر بار مالی ۲۵ هزار میلیارد تومانی که دولت را مجبور به چاپ پول خواهد کرد، مخاطرات دیگری نظیر ایجاد مطالبه در سایر دستگاه‌ها برای افزایش حقوق ایجاد خواهد کرد./ مهر

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
قاسمی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۷
0
0
کارمندها دیگر که 40 ساله بیشتر از فرهنگیان حقوق میگیرم اینا همش بهانه هست که معلما همیشه در فقر باشن خدا نابودتون کنه
جعفری
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۷
0
0
سلام
چرا حقوق سایرین بصورت نجومی افزایش می یافت فرهنگیان اون موقع افزایش حقوق را مطالبه نمی کردند؟
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۷
0
0
سازمان برنامه وبوجه باید بداند اعتراض دگر کارمندان به رتبه بندی معلمان محلی از اعراب ندارد زیر انها حداقل ۴ برابر یک معلم حقدق می گیرند با شرایط علمی ومدرک کمتر
فرهنگی مظلوم
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۷
0
0
بنام خدا و سلام رتبه بندی بدون در نظر گرفتن رتبه بندی های قبلی که براساس سالها فعالیت و زحمت فرهنگیان در جهت کسب وبالا بردن کیفیت آموزشی و علمی وعمومی برا دریافت رتبه های قبلی و عدم در نظر گرفتن سابقه و تجربه در رتبه بندی و افزایش که حداقل حقوق فرهنگیان به ۲۰ میلیون تومان نرسد اجرای رتبه بندی هیچ ارزشی ندارد و بیشتر باعث سرخوردگی وبی انگیزگی واز بین رفت بیشتر منزلت اجتماعی معلمان میشوند وبا این وجود هیچ نتیجه مثبتی نخواهد داشت بعدا بعد از ده سال انتظار و استرس و انتظار معلمان و خانواده هایشان و یکسال قرار داشتن لایحه رتبه بندی معلمان در مجلس شورای اسلامی هنوز امروز وفردا میکنند لاینقطع زحمتکش و مظلوم بیصدا را به سخره گرفتن در پایان امیدوارم با درایت نمایندگان ودولت انقلابی و ولایت مدار لایحه رتبه بندی معلمان تا نیمه اول آذر ۱۴۰۰ تصویب و اجرایی شود و بیشتر از این معلمان وخانواده هایشان در انتظار و استرس نگذارند و مسخره نکنند انشا الله
فرهنگی تنها ویبصدا
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۷
0
0
بنام خدا باسلام دولت هیچ ناراحتی نداشته باشد این یک طرفند جدید یاران میرکاظمی ونادران است برای به شکست کشیدن لایحه رتبه بندی چون اولا لایحه رتبه بندی یک بند از سند تحول بنیادین است که می بایست ده سال قبل اجرا میشد دوما حقوق دیگر کار مندان بالای ۵ برابر حقوق معلمان است بجز مزایای ماهیانه ای که بقیه کارمندان حتی کارگران شرکتی هم بصورت ماهیانه به اندازه حقوق یکماه معلمان دریافت میکنند کا آقایان میرکاظمی ونادران ودوربر وابسته هم خوب میدانند وگرنه کارمندان چرا به حقوق یکصد میلیونی آقای کریمی اعتراض نکردند
اینها همش بهانه واهی است برای ضربه زدن به پیکره بی جان فرهنگیان امیدوارم نمایندگان و دولتمردان انقلابی وولایتمدار گول دروغها بهانه‌های دست ساخت آقایان نشوند اینها مثل اینکه میخواهند از جیب مبارک خودشان پرداخت کنند یا هدفشان فاصله انداختن نمایندگان انقلابی و ولایت مدار دولتمردان انقلابی با فرهنگیان ولایت مدار و انقلابی است که انشا الله با هوشیاری نمایندگان و دولتمردان و فرهنگیان به هیچ نتیجه ای نخواهند رسید آقای میرکاظمی از روز اول هدفش ضربه زدن به فرهنگیان بود وهست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۸
0
0
احسن به شما که درباره ی رتبه بندی معلمان این دفعه یک بهانه ی جدید باخلاقیت خودتان خلق کردید شماهیات علمی ها یاهمان اساتید دانشگاه ها رابه علت اینکه بیش از نصف شما نمایندگان مجلس چون خودتان اساتید دانشگاه هستید بدون سروصدا 6تا14 میلیون بدون اینکه رسانه ها دراین مورد خبری منعکس کنند انجام دادید وحقوق بعضی ها راتا40 میایون رساندیدولی به علت سروصدای رسانه ها وصداوسیمای میلی یامافیای ضدفرهنگیان حالا بهانه ی تقاضای حقوق افراددیگر پس از اضافه کردن حقوق فرهنگیان را دارید پیش بینی می کنید
چرانمی گوییدکارکنان هم رده ی فرهنگیان همین الان 2 برابر آن ها دریافتی
دارند .دوباره بعد ازاین همه سال می خواهید بابهانه ی جدید ماراسرکاربذارید نام خودتان رامجلس انقلابی گذاشتید؟یک مقدار خجالت بکشید اتفاقا برای همین مواقع است .